Pristupačnost mrežnog mjesta

Stranica https://pvz-liburnije.hr/ nastoji osigurati pristupačnost svojih usluga za osobe s invaliditetom. Uložena su znatna sredstva kako bi se pojednostavilo korištenje stranice te da postane pristupačnija za osobe s invaliditetom, u čvrstom uvjerenju da svaka osoba ima pravo na dostojanstven, ravnopravan, udoban i neovisan život.

Omogućavanje izbornika pristupačnosti

Izbornik pristupačnosti stranice pvz-liburnije.hr može se aktivirati klikom na ikonu izbornika pristupačnosti koja se pojavljuje u desnom gornjem uglu stranice.

Status usklađenosti

Mrežna lokacija pvz-liburnije.hr je djelomično usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN broj 17/19). Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN  301 549 V2.1.2 (2018-08), ali uz neke iznimke.

Odricanje od odgovornosti

pvz-liburnije.hr i dalje ulaže napore kako bi neprekidno poboljšavala pristupačnost svoje stranice i usluga u uvjerenju da je naša kolektivna moralna obveza omogućiti neprekidno, dostupno i neometano korištenje osobama s invaliditetom.

Unatoč nastojanjima da sve stranice i sadržaji na pvz-liburnije.hr budu u potpunosti dostupni, postoji mogućnost da neki sadržaji nisu još u cijelosti prilagođeni najstrožim standardima pristupačnosti, moguće zbog toga što nije pronađeno ili utvrđeno najprikladnije tehnološko rješenje.

Ako imate poteškoća s bilo kojim sadržajem na stranici pvz-liburnije.hr ili trebate pomoć u vezi bilo kojeg dijela naše mrežne stranice, molimo da nas kontaktirate na niže navedenu adresu, pomoći ćemo vam sa zadovoljstvom.

Priprema izjave o pristupačnosti

Ova izjava sastavljena je u srpnju 2020. godine. Za pripremu Izjave korištena je metoda samoprocjene, pri čemu je utvrđeno da nisu u potpunosti zadovoljeni slijedeći zahtjevi pristupačnosti:

  • sav tekst nije poravnan po lijevoj margini
  • izbornici se ne odabiru klikom na poveznicu umjesto prelaskom preko nje
  • poveznice nisu deskriptivne i ne pružaju informaciju o sadržaju na koji vode
  • video zapisi nemaju podnaslove na hrvatskom jeziku
  • datoteke (.pdf, .xls, .doc i slično) nisu dostupne u formatu u kojem ih može pročitati čitač ekrana

PVZ Liburnije svjesna je svih koristi za osobe s invaliditetom kojima bi se olakšalo korištenje mrežne stranice, te će što skorije pristupiti usklađivanju.

Kontaktirajte nas

Ako želite prijaviti problem u vezi pristupačnosti, imate pitanja ili trebate pomoć, odnosno, ukoliko uočite nesukladnost sa zahtjevima pristupačnosti koja nije navedena u ovoj Izjavi o pristupačnosti, možete nas kontaktirati na slijedeću adresu:

E-poštom: pvzliburnija.opatija@gmail.com

Pri tome navedite sljedeće podatke:

  • vaše ime, prezime i e-mail adresu,
  • adresu (URL) stranice ili dokumenta koju želite dobiti u pristupačnom obliku, odnosno dokumenta koji sadrži nesukladnost sa zahtjevima pristupačnosti, opis uočene nesukladnosti sa zahtjevima pristupačnosti;
  • oblik datoteke u kojem želite dobiti traženi sadržaj.

PVZ Liburnije će na vaš zahtjev odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimanja zahtjeva.

Postupak praćenja provedbe propisa

Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora provodi Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućeg odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, možete se obratiti Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske koji provodi inspekcijski nadzor putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr
Telefonom: 091 785 0408

Skip to content